Herczeg Zoltán

Tulajdonos, gasztronómiai szaktanácsadó

„A konyhánkban csak alacsony energiatartalmú szénhidrátot használunk, kis mennyiségű és omega-3 zsírsavakban gazdag növényi olajokat használunk, illetve nagy figyelmet fordítunk arra is, hogy az alapanyagok kíméletes, rövid ideig tartó hőkezelésnek legyenek kitéve. Így meg tudjuk őrizni azok természetes tápanyag- és vitamintartalmát. Csak friss és ellenőrzött minőségű, adalékanyagmentes élelmiszereket szerzünk be, kizárjuk a hormon- és génkezelt összetevőket. Tudom, hogy azoknak, akik tudatosan táplálkoznak első szempontja az, hogy nem mennek étterembe, mert ott biztosan úgy készítik el a dolgokat, ahogy az a diétájukba nem fér bele. Nekünk fontos szempont volt, hogy nálunk ők is nyugodtan ebédeljenek, vacsorázzanak, minden bűntudat nélkül. Volenter István séf nagyszerűen érzi azt, hogy mit képviselünk a 67-ben.

A gasztronómia nem ér véget a tányér pereménél. A gasztronómia olyan nekünk, mint a bornak a terroir. Ami fölöttünk, és ami alattunk van. A tálalás, a beszélgetés, a bor. Valószínűleg akkor lennék boldog, ha egy borvacsorán a vendégektől a séfen keresztül a pincérig mindenki átérezné, átélné, milyen felemelő tud lenni a minőség. Ha mindenki értené. Ha észrevenné, hogy a tányértól az evőeszközön keresztül a pohárba töltött borig, a legjobb alapanyagból mesterien elkészített fogásig, mind a saját életminőségünk záloga. Nem azért fontos ez, hogy eldicsekedhessünk vele, hanem azért, hogy valóban teljesebben, minél nagyobb felületen éljünk.

– Nem elitizmus ez?

– Dehogynem. Elitizmus a szónak abban az értelmében, hogy mindenből a legjobbat szeretném kihozni. Az életnek tartozom azzal, hogy a minőségen keresztül teljesebbé tegyem. Ez nem jelenti azt, hogy a hétköznapokban, amikor alsónadrágban állok a hűtő előtt, ne tudnék örülni egy középszerű vajnak, friss kenyérnek, tisztességesen elkészített bornak. Ez is öröm. Én sem iszom minden nap csúcsbort. A nagy borokat inkább gyűjtöm, egyedül föl se merem bontani őket. Ahhoz értő társak kellenek, megfelelő pillanat…”

A 67 csapata

Herczeg Zoltán – tulajdonos

Volenter István – séf

Legyen a vendégünk!