67-esek

montazs2Alföldi Róbert

Jászai Mari-díjas magyar színész, rendező, korábban a Nemzeti Színház igazgatója. Mindenféle műfajban kipróbálta magát, rendezett például musicalt, operettet, operát, bábjátékot, videoklipet és divatbemutatót is.

Benicio Del Toro

Oscar-díjas Puerto Ricó-i színész és producer. A 80-as évek végén olyan tévésorozatokban tűnt fel, mint a Miami Vice és az NBC sorozatai, ezekben általában alvilági figurákat alakított. Szerepelt Madonna ’87-es La Isla Bonita c. klipjében is.

Carla Bruni

Olasz származású, francia állampolgárságot nyert model, énekes-dalszerző, francia köztársasági elnök, Nicolas Sárközy felesége.

David Guetta

Francia zenei producer és house-DJ. A DJ Magazin 2011-ben a Top 100 DJs listán az első helyre őt választotta meg.

Darnyi Tamás

Négyszeres olimpiai bajnok magyar úszó, sportvezető. Négyszer nyert világbajnoki, nyolcszor Európa-bajnoki címet. 200 méteres és 400 méteres vegyes úszásban többször megjavította a világ-, illetve az Európa-csúcsot. A világon az első úszó, aki 200 méteres vegyes úszásban két percen belüli időt ért el.

Herczeg Zoltán

A 67 és a Bruno & Bruno tulajdonosa, gasztronómiai tanácsadó.

Ipacs Géza

Grafikus, marketing tanácsadó, folyamatosan alkotó művész. Az Apacs Stúdió vezére, közel 500 darabos boroscímke kollekciót tudhat magáénak. Szüntelenül azon dolgozik, hogy újabb és újabb grafikai remekekkel lepje meg a borfogyasztókat.

Jamie Foxx

Amerikai színész, komikus, énekes és dalszövegíró. 2005-ben a Ray Charles életét feldolgozó Ray című filmben nyújtott alakításáért Golden Globe-, BAFTA-, és Oscar-díjjal jutalmazták.

Julia Roberts

Oscar-díjas amerikai színésznő. Julia első igazi sikerét a Pretty Woman (Micsoda nő) című alkotás hozta, amiben egy prostituáltat alakított Richard Gere oldalán. Az Erin Brockovich című alakításáért életében először elnyerte az Oscar-díjat. Roberts volt az első nő a 20 millió dollárosok klubjában, amikor aláírta erről az összegről az Erin Brockovich szerződését.

Kurt Cobain

A Nirvana nevű seattle-i rockegyüttes énekese, szövegírója és gitárosa. Az együttes frontembere, első számú szövegírója, és a Nirvana „spirituális középpontja”. Máig legnépszerűbb slágerük, a Smells Like Teen Spirit. A zenei média a dalt egyenesen egy generáció himnuszaként emlegette. Életének utolsó éveiben drogfüggővé vált. 1994. április 8-án holtan találták otthonában. A halálok: fejlövéssel elkövetett öngyilkosság.

Lovasi András

Kossuth-díjas magyar zenész, énekes. Az 1987-ben alakult Kispál és a Borz együttes énekese, basszusgitárosa és dalszerzője, valamint a 2005-ben alakult Kiscsillag zenekar gitárosa, énekese, zeneszerzője.

Matt Leblanc

Amerikai színész, legismertebb alakítása Joey Tribbiani karaktere volt a Jóbarátok című sorozatban. Ezért a szerepéért háromszor jelölték Emmy-díjra, és háromszor Golden Globe-díjra, melyet 2012-ben televíziós musical és komédiasorozatok kategóriában el is nyert az Episodes című sorozatban nyújtott alakításáért.

Noel Gallagher

Angol zenész, az Oasis együttes fő zeneszerzője, szólógitárosa, vokalistája, második énekese, producere, albumborító tervezője, valamint első számú interjúadója volt 2010-ig.

Nicole Kidman

Oscar- és Golden Globe-díjas ausztrál-amerikai színésznő, modell, és énekesnő. Mára a legkeresettebb sztárok között tartják számon. Első jelentős szakmai elismerését már az Egyesült Államokban, a Majd megdöglik érte című film főszerepéért kapta. 1998-ban visszatért a színházhoz is, először a londoni West Enden, majd New Yorkban lépett fel nagy sikerrel. Óriási sikert aratott továbbá a Moulin Rouge! főszerepében, melyért Golden Globe-díjat kapott, és jelölték az Oscarra is.

Philip Seymour Hoffman

Amerikai színész és színházi rendező. 2005-ben a Capote című film címszerepében nyújtott alakításáért megkapta a Golden Globe legjobb férfi főszereplőnek járó díját, a BAFTA-díj legjobb férfi főszereplőnek járó díját, valamint az Oscar-díjat. Remek érzéke volt a nyugtalanító, vagy legalábbis kissé furcsa figurák megformálásához. 2014-ben drog túladagolásban meghalt.

Vin Diesel

Amerikai színész, producer és forgatókönyvíró. Szeret a vásznon igazi „keményfiúkat” alakítani, de a drámai szerepek sem állnak tőle messze. A kezdeti nehézségek ellenére, mára igazi filmsztárrá nőtte ki magát.

Jaksity György

Közgazdász. Részt vett a Budapesti Értéktőzsde megalapításában. 1993-ban alapítója volt a Concorde Értékpapír Rt-nek, amelynek azóta ügyvezető igazgatója, illetve 1997-től egyben az igazgatóság elnöke is. 2002-től a részvénytársasággá alakult tőzsde igazgatóságának elnöki tisztét töltötte be. 2007-ben Az év üzletembere volt.

Szűcs Attila

Festőművész. A 90-es években bemutatkozó és megerősödő festészeti hullámot képviselő generáció alakja. Képei sok szállal kapcsolódnak a festészet klasszikus hagyományaihoz, ugyanakkor a poszt-konceptualista felfogás innovatív alkotójaként kialakította a maga érett stílusát. Év végén a Ludwig Múzeumban egy önálló retrospektív kiállításon láthatjuk műveit, Karácsonyra pedig Szivárványbaleset címmel a Magvető jelentet meg egy olyan kiadványt, melyben 60 kortárs szerző festményei által inspirált prózája, írása, költeménye jelenik meg.

Tálos Attila

A Bortársaság társalapítója. Magyarország egyik meghatározó borforgalmazó cégévé váltak, forgalmuk az elmúlt években meghaladta a hárommilliárd forintot. Új céljuk a tehetséges magyar és külföldi termelők piacra juttatása és megbízható, szakszerű képviselete.

Dr. Lőrincz György

A St. Andrea tulajdonosa, borásza, ügyvezetője. Volt már az Év Kedvelt Borásza és Lengyelországban a Magazin Wino által adományozott, az Év Embere cím birtokosa. Kitüntették a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével, a szakma választotta már a Borászok Borászának, és az Év Egri Borászának is, de elnyert a legrangosabb hazai szakmai elismerést, a Magyar Borakadémia által adományozott az Év Bortermelője címet is.

Legyen a vendégünk!